menu
search
آنچه در آشنایی با بارکد خواهید خواند :
بارکد به زبان ساده به مجموعه ای از میله ها یا خطوط سیاه رنگی است که معمولاً بر روی زمینه ای سفید چاپ شده و از آن برای شناسایی یک کالا استفاده می شود؛ بدین صورت که QR Code حاوی مشخصات یک کالا در هنگام تولید توسط تولید کننده روی آن نصب می شود. بیشترین کاربرد کنونی شناسایی کالای خریداری شده و گاهی هم تشخیص قیمت آن است.
در یک تعریف دقیق تر باید گفت: QR Code یا همان برچسب های بارکد عبارت است از انتقال داده ها از طریق امواج نوری. یا مجموعه ای از خطوط میله ای موازی با عرض های گوناگون (پهن و نازک) است که اندازه هر خط معنا و مفهوم خاصی برای دستگاه بارکدخوان دارد. در حقیقت دستگاه بارکدخوان ماشینی است که اطلاعات را به شکل بصری بر روی صفحه نمایش می دهد.
QR Code تقریبا به عنوان بخشی از زندگی روزمره ما مورد قبول همه قرار گرفته اما واقعا بارکد چیست و چه چیزی را نمایش می دهد؟
مطمئن باشید فقط شما نیستید که دوست دارید سر از راز این خطوط و فضاهای میان آنها دربیاورید خطوطی که هر روز حداقل بر روی برچسب های مواد غذائی یا نامه های پستی خود می بینید. همه آنها به نظر یکسان می آیند اما اینچنین نیست زیرا هر صنعتی روش کدگذاری مخصوص به خود را دارد و از آن به عنوان استاندارد استفاده میکند که در بخشهای بعدی این روشها را توضیح خواهیم داد. اگر در فکر بکارگیری تکنولوژی برچسب های بارکد در شغل خود هستید موارد مهمی است که باید در نظر بگیرید تا این تکنولوژی بر تمام مشکلات شما غلبه کرده و کار شما را سهولت ببخشد.
بارکدها به دلیل سرعت، دقت و فواید زیاد خود، بسیار پرکاربرد شده اند. با فراگیر شدن استفاده از انواع بارکدها نیاز به ذخیره اطلاعات بیشتر در آن ها بیش از پیش احساس شد.بنابراین تلاش های زیادی برای امکان افزایش ذخیره اطلاعات در بارکد انجام شد. راهکارهایی از قبیل افزایش تعداد ارقام QR Code و حتی قرار دادن چند QR Code در کنار یکدیگر برای ذخیره هر چه بیشتر اطلاعات ارائه شد.اما مشکل این جا بود که این راهکارها، مشکلاتی نظیر افزایش اندازه ، پیچیدگی در فرآیند خوانش و افزایش قیمت آن را در پی داشت و این موضوع از کاربری بارکد می کاست.
برای حل این مشکلات ایده ایجاد بارکد های دوبعدی مورد توجه قرار گرفت که توانایی ذخیره سازی اطلاعات بیشتر در اندازه کوچک را دارند. انواع مختلفی از بارکدهای دوبعدی وجود دارد که از معروف ترین آنها می توان به QR Code ، PDF 147، Data Matrix و Maxi Code اشاره کرد.
به طور کلی سه مدل بارکد خوان وجود دارد :
این نوع بدون اینکه به طور مستقیم با کامپیوتر متصل باشند اطلاعات را در حافظه خود ذخیره کرده و سپس با استفاده از پایه اطلاعات آن روی کامپیوتر منتقل میشود . این دستگاهها شامل یک اسکن کننده QR Code , یک صفحه نمایش برای انجام کار مورد نظر و یک صفحه کلید کوچک برای وارد کردن داده های مورد نظر مثل تعداد کالا و … هستند . ضمن اینکه یک پایه (Cradle) نیز برای انتقال اطلاعات به کامپیوتر حتما باید تهیه شود .
این مدل بارکدخوان ها در مواردی به کار میروند که احتیاج به جابجائی کاربر الزامی و داده های جمع آوری شده در لحظه مورد نیاز نیستند . این دستگاهها به صورت های زیر استفاده میشوند که برنامه شما تعیین میکند که به کدام صورت استفاده شود :
این نوع از بارکدخوان ها هم اطلاعات را در حافظه نگهداری میکنند اما انتقال اطلاعات به صورت بلادرنگ انجام میشود این مدل از بارکدخوانها در مواردی که دسترسی اطلاعات برای تصمیمات مهم است استفاده میشود . . این دستگاهها شامل یک اسکن کننده بارکد , یا برچسب هولوگرام یک صفحه نمایش برای انجام کار مورد نظر و یک صفحه کلید کوچک برای وارد کردن داده های مورد نظر مثل تعداد کالا و … هستند . ضمن اینکه یک پایه (Cradle) نیز برای انتقال اطلاعات به کامپیوتر حتما باید تهیه شود. وقتی شما احتیاج به انتقال سریع اطلاعات دارید این دستگاه های بی سیم هستند که کار شما را عملی می کنند .
به کامپیوتر متصل میشوند و داده ها را هر بار که خوانده میشوند انتقال میدهند . وقتی یک بارکد اسکن میشود به سرعت از طریق داده الکتریکی به کیبورد منتقل میشود و باعث میشوند تا کاراکترها به سرعت هر چه تمامتر روی صفحه نمایش داده شوند . این دستگاه به قدری سریع است که در بسیاری مواقع کاربران ترجیح می دهند ازآن به عنوان صفحه کلید دوم استفاده کنند.
بزرگترین مزیت این دستگاه ها این است که بدون احتیاج به تغییر داده ها یا احتیاج به برنامه خاص در تمام برنامه هائی که ورودی داده از صفحه کلید را قبول میکنند مورد استفاده می باشند .نوع دیگری از این بارکدخوانها نیز موجود است که از طریق کابل RS۲۳۲ به کامپیوتر متصل میشود و به صورت کد ASCII داده را به برنامه میشناساند .
بارکد عبارت است از انتقال داده ها از طریق امواج نوری. یامجموعه ای از خطوط میله ای موازی با عرض های گوناگون (پهن و نازک) است که اندازه هر خط معنا و مفهوم خاصی برای دستگاه بارکدخوان دارد. در حقیقت سیستم QR Code ماشینی است که اطلاعات را به شکل بصری بر روی صفحه نمایش می دهد.
انواع مختلفی از بارکدهای دوبعدی وجود دارد که از معروف ترین آنها می توان به QR Code ، PDF 147، Data Matrix و Maxi Code اشاره کرد.
بارکدخوان های سیار دسته ای
بارکدخوانهای سیار بی سیم
بارکد خوان های ثابت