هولوگرافیک پروجکشن

هولوگرافیک پروجکشن

این سیستم تصویری تمام رنگی با رزولوشن بالا و بدون محدویت مکانی به صورت سه بعدی ارائه می دهد. بینندگان می توانند یک شئ و یا شخص واقعی را روی صحنه ببینند در حالی که با تصویر شئ و شخص مجازی در تعامل هستند. این تصاویر در چشم انسان در فضا با عمق و پرسپکتیو و به صورت معلق دیده می شوند و تجربه ای به شدت نزدیک به واقعیت را در ذهن مخاطب ایجاد می کند. یکی از نکات مهم هولوگرافیک پروجکشن عدم نیاز به استفاده از عینک های مخصوص است و بیننده می تواند به طور مستقیم و بدون واسطه با تصویر مورد نظر ارتباط برقرار کند. پخش تصاویر هولوگرافیک می تواند روی یک صحنه (با تجهیزات خاص) و یا توسط یک پروجکتور روی یک صفحه شفاف و نامرئی ارائه شوند.

این تکنولوژی موج جدیدی در نحوه دید ایجاد می کند و تاثیرات شگرفی روی تمام زمینه های زندگی مثل تجارت، آموزش، علم و هنر و مراقبت و سلامتی دارد. هم چنین با هزینه و بودجه عظیم سینما ها برای پخش و اکران سه بعدی فیلم ها، توجه مردم به سیستم های سه بعدی جلب شده است و محققان بسیاری روی انواع نمایش آن تمرکز کرده اند. یک هولوپروجکتور (HoloProjector) می تواند در فرمت بزرگ، روی سطوح متفاوت و در نقاط کانونی مختلف و یا حتا مقیاس های کوچک روی وسایل شخصی کوچک مثل تلفن های همراه باشد. جذابیت دید سه بعدی، امری جدید نیست و اولین تجربه های آن به زمان استروسکوپ ها بر می گردد و تا اواخر قرن اخیر توسط فیلم های سه بعدی ادامه داشت. و در نهایت امروزه با استفاده از تکنولوژی هولوگرافی به شکل ویژگی های واقعیت مجازی (Virtual Reality) ادامه پیدا کرده است.

هولوگرافیک پروجکشن

کاربردهای هولوگرافیک پروجکشن

تکنولوژی های نمایش سه بعدی مدرن نه تنها در در کامپیوترها و تلویزیون ها محبوب هستند؛ بلکه نمایش آن ها به صورت محیطی و درک تجربی آن به مراتب جذاب تر است. هولوگرافیک پروجکشن کاربردهای فراوانی دارد مثل: مدل سازی پزشکی، شبیه سازی پرواز، کنترل ترافیک هوایی، شبیه سازی میدان جنگ، تشخیص پزشکی، تشخیص آب و هوا، سرگرمی، تبلیغات، آموزش، انیمیشن ها، واقعیت مجازی، روبوتیک و … . سطح ابتدایی تر این جلوه ها را می توان در زندگی روزمره مشاهده کرد. تلویزیون های سه بعدی، لیبل های هولوگرام امنیتی و یا حتی تصاویر لنتی کولار روی بسته بندی ها.

موبایل های هولوگرافیک

هم زمان با رشد تمام تکنولوژی های هولوگرام، سیستم ها ی نمایشی آن پیش رفت می کند. شاید جذاب ترین تکنولوژی در این زمینه، پرتابل شدن آن باشد که روی انواع تبلت ها و اسمارت فون ها قابل اعمال است.
تصور داشتند موبایلی با نمایش سه بعدی واقعا هیجان انگیز است. البته محدودیت های ابزاری آن غیر قابل انکار است و در مواردی دست و پاگیر است ولی برای شروع قابل قبول است. باید در نظر داشت در این مرحله بحث تاج(لمس) و تعامل با کاربر وجود ندارد و صرفا جلوه ای نمایشی جذاب هولوگرافیک سه بعدی خواهد داشت.

موبایل های هولوگرافیک

هولولنز- گجت هولوگرافیک

شرکت مایکروسافت یک گجت پوشیدنی هولوگرافیک ابداع کرده است که تا انتهای سال ۲۰۱۵ میلادی در بازار عرضه می شود. این گجت به شکل یک عینک طراحی و ساخته شده است،هولولنز نامیده می شود و می تواند اشیاء مجازی و هولوگرافیک سه بعدی را با دنیای واقعی تلفیق کند. هولولنز بر روی سیستم عامل ویندوز ۱۰ قابلیت اجرایی پیدا می کند.

با استفاده از هولو لنز، زندگی وارد سبک و مرحله ای جدید می شود. که می توان درون اپلیکشن ها و ویجت های مورد نظر به کار های روزمره خود برسیم. برای مثال می توان گالری، ویدئو ها و .. متفاوت را روی دیوار با سایز مورد نظر داشته باشیم و آن را کنترل کنیم. ویجت آب و هوا نیز به صورت پک سه بعدی جذابی قابل اجرا روی میز یا زمین است. می توان اسکرین را به گونه ای تنطیم کرد که با حرکت کاربر، صفحه اسکرین نیز روبروی چشم وی جابه جا شود و… .

از ویژگی های بسیار جذاب هولو لنز قابلیت کنترل آن است که توسط سنسور های عمقی اجرا می شود و حرکت دست کاربر را تشخیص می دهد. مشابه این عملکرد را پیش تر در کینکت و ماینکرفت مایکروسافت تجربه کرده ایم. زندگی در دنیای هولوگرافیک هولو لنز قطعا رویکردی متفاوت را به مردم جهان ارائه خواهد کرد.

هولوگرافیک پروجکشن

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.