menu
search
در انواع طراحی هولوگرام ذیل امکان چاپ شماره سریال و درج اطلاعات محرمانه بصورت میکروتکست و طرح مخفی وجود دارد که با چشم غیرمسلح قابل رویت نیست و فقط با نور لیزر و یا اشعه ماوراء بنفش قابل بازبینی و رویت می باشد. ضمناً به منظور ارتقاء هرچه بیشتر سطح ایمنی هولوگرام می توان چند نوع هولوگرام مانند دوبعدی/ سه بعدی و دات ماتریکس و یا فلیپ/فلاپ را با یکدیگر ترکیب کرد و همچنین از سایر مشخصات ایمنی مانند حرکات اضافی سینتیک استفاده کرد.این حرکات دینامیک که به صورت های مختلفی می باشند با تغییر زاویه قابل بازبینی هستند و جلوه های بصری زیبایی مانند پرنده ای در حال پرواز را به نمایش می گذارند.
این نوع هولوگرام که به ۲D 3D معروف است با طراحی تصاویر دو بعدی ایجاد گشته و معمولاً در سه لایه یا بیشتر اجرا می گردد و قادر است عمق مجازی و رنگ های بسیار شفاف را به نمایش بگذارد.
طراحی هولوگرام سه بعدی واقعی یا True 3D در واقع پیچیده ترین و مشکل ترین نوع هولوگرام به لحاظ طراحی و ساخت می باشد و افراد بسیار معدودی در سطح جهان قادر به طراحی چنین هولوگرامی می باشند. این هولوگرام از روی ماکت و یا مدل مورد نظر و با تصویر برداری های لیزری متعدد و تنظیم زوایای بسیار پیچیده تهیه می گردد که در آن علاوه بر مشاهده عمق و بعد، می توان تصویر را از طرفین، بالا و پائین و به صورت کاملاً سه بعدی مشاهده نمود.
دانشمندان فوتونیک دانشگاه اوساکا توانستهاند با استفاده از نوسانات پلاسمایی ذرات کوانتومی که در زمان فرو رفتن مواد با روکش نقره در نور سفید ساده بوجود میآیند، راهی برای ثبت رنگ طبیعی اجسام در صفحات هولوگرام پیدا کنند.
این اکتشاف دستاوردی بزرگ در ایجاد و طراحی هولوگرامهای رنگی سه بعدی محسوب میشود. محققان در مقاله تحقیقاتی خود که در مجله ساینس منتشر شده، به ارائه تصویر سه بعدی از یک سیب با رنگ طبیعی قرمز و سبز آن پرداختهاند.
اولین تصاویرهولوگرامها در دهه ۱۹۶۰ ساخته شدند. شیوه آن زمان، انداختن لیزر بر روی جسم و سپس ثبت الگوهای تداخلی در امواج نوری بر روی مواد حساس به نور بود. چندی بعد هولوگرامهای رنگینکمانی مانند آن هایی که در کارت های اعتباری وجود دارند، مورد استفاده قرار گرفته و هنوز هم از آنها استفاده میشود. این نوع طراحی هولوگرام برای مشاهده در معرض نور سفید می باشد.دانشمندان دانشگاه اوساکا به ترکیب دو فناوری لیزر و نور سفید پرداختهاند. آنها ابتدا بر روی جسم لیزر انداخته تا الگوی تداخلی بسازند، اما بجای یک رنگ لیزر از سه رنگ آبی، سبز و قرمز استفاده کردند. این الگوی تداخلی سپس بر روی یک ماده حساس به نور که با نقره و دیاکسید سیلیکون پوشش داده شده، ثبت میشود.
در حال حاضر این فن تنها بر روی تصاویر ثابت مورد استفاده قرار گرفته و نتایج بدست آمده بر روی سطوح کوچک مانند کارت های بازی قابل مشاهده است، اما نتایج این تحقیقات گامی بزرگ در طراحی هولوگرامهای طبیعی و همچنین فناوری انیمیشن سه بعدی محسوب میشود.
در این حالت چند طرح دو بعدی را می توان با تغییر زاویه هولوگرام بصورت افقی ( تغییر به چپ و راست) و یا عمودی ( تغییر از بالا به پائین و بالعکس) بطور مجزا مشاهده نمود به صورتی که در هر زاویه یک تصویر به نمایش درآمده و تصویر دیگر حذف می گردد.
در این نوع هولوگرام تصاویر از نقاط بسیار ریز و با وضوح بسیار بالا تشکیل گردیده که توسط کامپیوتر ایجاد می گردد و هر نقطه به تنهایی حاوی تمامی اطلاعات رنگی بوده و تصاویر بسیار روشن و شفافی را به نمایش می گذارد.
این هولوگرام که ابتدا بصورت فویل مخصوص هات استمپ تولید می گردد، توسط دستگاه مخصوص با حرارت و فشار بر روی سطوح مختلف چاپ شده و ضمن حفظ مشخصات هولوگرافیک، بخشی از سطح مورد نظر گردیده و غیر قابل تفکیک می باشد. این نوع هولوگرام نیز به واسطه پرهزینه بودن و فرایند متفاوت تولید از ایمنی بالایی برخوردار است.
ساخت این مدل با استفاده از طراحی هنری برروی عکس انجام گرفته و قادر است رنگ واقعی پوست و البسه فرد و یا رنگ واقعی اشیا را به نمایش بگذارد و یکی از انواع موثر در مبارزه با تقلب می باشد.