menu
search
این مقاله در رابطه با تاریخچه هولوگرافی و پدر هولوگرام می باشد با ما همراه باشید تا اطلاعاتی را در این خصوص در اختیارتان قرار دهیم. دنیس گابور در سال ۱۹۰۰ در بوداپست مجارستان به دنیا آمد. او به استخدام کارخانه زیمنس آلمان در آمد و لامپ کوارتز، جیوه را که امروزه در روشن سازی خیابان ها از آن ها استفاده می شود را تکمیل کرد. در دهه ۳۰ نظریه هولوگرافی و هولوگرام در ذهنش پدیدار شد. البته آن موقع وی برای بهبود کار میکروسکوپ های الکترونی و بهبود قدرت تفکیک آنها کار می کرد.
دنیس گابور می گوید که این اندیشه هولوگرافی ناخودآگاه از ضمیرش پدیدار شد. او اساس نظریهٔ عکس سه بعدی را در دهه ۱۹۴۰ میلادی ارائه داد، اما عکاسی سه بعدی مدتها بعد از آن و پس از اختراع لیزر در آغاز دهه ۱۹۶۰، عملی گردید. نور بسیار قوی لیزر این امکان را فراهم آورد که هولوگرامها یا عکسهایی سه بعدی با کیفیت بسیار بالا ساخته شوند. گابور به علت تحقیقات وسیعش در زمینه هولوگرافی در سال ۱۹۶۹ مدال رامفورد انجمن سلطنتی و در سال ۱۹۷۱ جایزه نوبل فیزیک را به خود اختصاص داد و در سال ۱۹۷۱ در گذشت.
از دیگر مواردی که در تاریخچه هولوگرافی می توان بیان کرد کاربرد های ابتدایی آن است. از دهه ۱۹۷۰، هنرمندان و صنعتگران شروع به گرفتن هولوگرام ها به عنوان یک فرم هنری و زیبایی های دکوراسیون منازل کردند که آن منجر به موجی از نمایشگاه های عمومی و کارهای دستی سوق داده شد. کار آفرینان جذب پیشرفت و سود تضمین شده ی آن شدند و به همین دلیل به این حوزه پیوستند.
فیزیکدان، استفن بنتون از شرکت پالاروید و موسسه فناوری ماساچوست ایمان خود را بر این اساس بیان کرد (یک تصویر رضایت بخش و موثر سه بعدی ). او گفت:”این یک حدس و گمان تکنولوژیکی نیست بلکه اجتناب ناپذیری تاریخی است.” هولوگرام ها برای تصاویر مجله و تابلو های تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرفتند که برای تبلیغات خوب بود. وصله های امنیتی (نوعی برنامه امنیتی برای رایانه ) هولوگرافی بر روی کارت های اعتباری و یادداشت های بانکی وجود داشت .
کمپانی سونی از تکنولوژی های هولوگرافیک برای دوبین های دیجیتال خود استفاده می کند. کریستال های هولوگرافی که در سیستم های نوری دوربین هایش به کار گرفته است، قدرت شناسایی مرز و لبه اشیا و اختلاف بین شئ و زمینه را دارد. در نتیجه این دوربین توانایی فکوس دقیق، در محیط های تاریک و کم نور را فراهم کرده است.
درسیستم های نمایشی که از کریستال های مایع (Liquid Crystal Displays-LCDs) استفاده می شود، با بهره گیری از سیستم های هولوگرافیک شفاف تر و روشن می شوند و تصویری به مراتب بهتری را ارائه می کنند.
کامپیوتر های هولوگرافیک اپتیکال قابلیت دریافت تریلیون بیت سریع تر اطلاعات نسبت به کامپیوتر های نسل قبل خود هستند.
تلویزیون های هولوگرافیک که توسط محققان دانشگاه آریزونا گسترش یافت و شکافی در تکنولوژی را پر کرده که با وجود ضعف هایی که دارد، توجه بسیاری را جلب کرده است.
صفحات متمرکز کننده هولوگرافیک قدرت بیشتری در تابش کم تر نور خورشید را فراهم می کنند. تکنولوژی جدید یک راه حل بسیار موثر برای مناطقی است که آفتاب کمی دارند چرا که با افزایش ۳۰ درصدی نور خورشید را به انرژی تبدیل می کند. صفحات خورشیدی هولوگرافیک از لایه های متعددی تشکیل شده اند که فیلم هایی ترکیبی از ژلاتین روی پلی اتیلن ترفتالات هستند.
در هر فیلم عناصر اپتیکال هولوگرافیک توسط لیزر دیودی ثبت شده اند. خط هولوگرافیک طول موج هایی که قابل استفاده برای سلول های خورشیدی هستند را منکسر می کند، درحالی که اجازه می دهد طول موج های غیرلازم، بدون جذب از صفحه عبور کند.
الکترون هولوگرافی یکی از کاربردهای هولوگرافی است که در تکنیک اجرایی آن از امواج الکترون ها به جای امواج نور استفاده می شود که در واقع برای مطالعات الکتریکی و میدان مغناطیسی در فیلم نازک است.
همان طور که میدان الکتریکی با مغناطیسی می توانند فاز را جابه جا کنند، تداخل امواج از نمونه عبور خواهد کرد. الکترون هولوگرافی برای اندازه گیری و مشاهده گسترش وسیعی از پدیده های الکترومغناطیسی است. مثل میدان های مغناطیسی در سوپرکنداکتورها، انواع مدیای ثبت و …