فناوری هولوگرام در رسانه ها

فناوری هولوگرام

تازه ‌ترین شگردهای مهندسی افکار عمومی‌ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به کار گرفته شد. این شیوه‌ها ممکن است دست کم تا دو سه سال دیگر به دانشکده‌های ارتباطات راه پیدا نکند. بهره‌گیری از هولوگرام یک بار دیگر تحولی در تعریف خبر را رقم خواهد زد. در ادامه این مقاله به بررسی فناوری هولوگرام در رسانه می پردازیم.

فناوری هولوگرام در تلویزیون

سی ان ان در حوزه فناوری نوین نیز برای نخستین بار از فناوری هولوگرام در خبر تلویزیونی استفاده کرد.در میان ناباوری میلیون‌ها بیننده خانم جسیکا یلن (jessica yellin) خبرنگار سی ان ان که در شیکاگو بود در چشم به هم زدنی وارد استودیو نیویورک شد.

نکته‌ای که نبایستی فراموش شود این که تصویر گرچه واقعی به نظر می‌رسد اما جسم نیست.بهره‌گیری از هولوگرام یک بار دیگر تحولی در تعریف خبر را رقم خواهد زد. پیشتر خبر را گزارش عینی از یک واقعیت می‌دانستیم، اما یاران خبر نیک می‌دانند که هولوگرام واقعیت نیست، بلکه تصویر کامل سه بعدی یک واقعیت است.

او مقابل ولف بلیتزر (wolf blitzer) مجری سی ان ان قرار گرفت که روی پلاسما‌های بزرگ فینگر تاج شمارش آرای الکترال را به صورت لحظه‌یی گزارش می‌کرد. خبرنگار جسیکا احضار شد. او در استودیو چنان گزارش می‌داد که گویی به صورت واقعی مقابل مجری ولف قرار دارد. خبرنگار سی ان ان در شیکاگو برای اینکه در استودیو مرکزی سی ان ان از تمام زاویه‌ها واقعی به نظر برسد از طریق ۳۵ دوربین تصویربرداری می‌شد. هولوگرام نوعی تصویر سه بعدی است که با استفاده از لیزر ایجاد می‌شود.

فناوری هولوگرام و پتنت مایکروسافت برای لپ تاپ 

مایکروسافت در حال ثبت چند اختراع در زمینه فناوری هولوگرام است. علاوه بر عینک واقعیت افزوده بازی مایکروسافت، این شرکت به تازگی پتنتی برای لپ تاپ هایی با نمایشگر شفاف ثبت کرده است. یکی از بندهای این اختراع به پروژکتور کوچکی اشاره میکند که به صورت یکپارچه با بدنه لپ تاپ بوده و وظیفه نمایش مدل های سه بعدی هولوگرام را به صورت نیمه شفاف در محیط دارا می باشد.

در این ادعا نامه، اشاره ای به نیاز به عینک خاص برای مشاهده هولوگرام های سه بعدی نشده است که ماجرا را جذاب تر میکند، اما توضیحات بیشتری در مورد نحوه عملکرد مجموعه داده نشده است.نمایشگرهای شفاف ایده جدیدی نیستند. اما اگر مایکروسافت قصد اضافه کردن تجربه نمایش تصاویر هولوگرام سه بعدی به این نمایشگرها را داشته باشد، این ایده به نظر نوآورانه و جنجالی می آید. آیا این صرفاً یک اختراع مفهومی است یا رنگ واقعیت خواهد گرفت؟

بیشتر بدانید: سفارش چاپ هولوگرام

نمایش جام جهانی ۲۰۲۲ به صورت هولوگرافیک

ژاپنی ها تصمیم دارند که جام جهانی فوتبال سال ۲۰۲۲ را به صورت هولوگرافیک در بقیه استادیوم های دیگر کشورها نشان دهند. آنها برای عملی کردن این کار ۶ میلیارد دلار بودجه در نظر گرفته اند و قرار است که هر بازی در استادیوم با ۲۰۰ دوربین فیلم برداری HD ضبط شود. سپس این تصاویر به صورت همزمان به ۴۰۰ ورزشگاه در دیگر نقاط جهان فرستاده می شود.

حالا شما می توانید در یک استادیوم در کشور خودتان بنشینید و فینال جام جهانی را در ورزشگاه مقابل خودتان ببینید. چرا که فناوری هولوگرافیک مانند چیزی است که در فیلم های جنگ ستارگان دیده اید. شما بازیکنان را در وسط زمین فوتبال مقابل تان می بینید.به گفته ژاپنی ها اجرایی شدن این طرح سبب می شود که تماشاگران مسابقات جام جهانی فوتبال در استادیوم ها ده ها برابر شود و این بخشی از برنامه آنها برای به دست آوردن میزبانی این مسابقات برای سال ۲۰۲۲ است.

فناوری هولوگرام

فناوری هولوگرام در موسسه رسانه‌های تصویری

موسسه رسانه‌های تصویری به مدت پنج سال است که از برچسب های هولوگرام جهت امنیت کالای خود استفاده می‌کند.محمد‌حسین دهقان مدیر بازرگانی موسسه علت استفاده از این برچسب‌ ها را عدم وجود قانون کپی‌رایت در ایران و مشکلات و مسایل قاچاق CD معرفی کرد و گفت: پیشگیری از جعل محصولات موسسه و سندی بر اورجینال بودن کالا، ما را بر آن داشت تا از این برچسب‌های امنیتی استفاده کنیم. قبل از این، موسسه رسانه‌های تصویری از برچسب‌های معمولی استفاده می‌کرده است.

بیشتر بدانید: برچسب امنیتی

صفحه نمایشی که خود را با وضعیت بینایی منطبق می کند

محققان در حال توسعه فناوری طراحی صفحات نمایشی هستند که توانایی تطبیق یافتن با وضعیت بینایی افراد را داشته و نیاز به عینک در هنگام مشاهده تلویزیون یا استفاده از تلفن همراه را بر طرف کند.«ویتور پامپلونا» متخصص علوم رایانه و از بنیاینگذاران شرکت فناوری EyeNetra به همراه تیم تحقیقاتی این مرکز در حال کار بر روی سیستمی موسوم به «پیکسل مجازی در هوا» یا «هولوگرام برای اختلال بینایی» هستند که نیاز به استفاده از عینک در افراد مبتلا به آب مروارید، دور بین یا سایر اختلالات چشمی را بر طرف خواهد کرد.

زمانی که تلفن همراه هوشمند یا تبلت در فاصله معمولی قرار می گیرند، افراد دور بین قادر به مشاهده درست صفحه نیستند، چراکه چشم این افراد به طور طبیعی در یک نقطه دورتر تمرکز کرده و نمی توانند بر روی اشیاء نزدیک مانند صفحه نمایش متمرکز شود.همچنین در افراد مبتلا به آب مروارید، اشعه های نور که دید فرد را مختل می کنند، اندازه گیری می شوند و سیستم مانع از بازتابش این نورها در چشم فرد شده و امکان مشاهده صفحه نمایش تلویزیون بدون عینک فراهم می شود.

این برنامه نرم افزاری با بررسی نسخه عینک افراد، نقاطی که چشم در دیدن آنها دچار مشکل هستند را مشخص می کند، سپس تصاویر در آن نقاط برجسته تر شده و فرد می تواند به راحتی و بدون نیاز به عینک از صفحه نمایش تلفن همراه را مشاهده کند.این فناوری در مرحله تحقیقات اولیه قرار دارد و نتایج به دست آمده در کنفرانس فناوری های مبتکرانه SIGGRAPH ارائه شده است.

در این سیستم نیازی به کالیبره کردن (تنظیم) اختصاصی صفحه نمایش برای یک فرد وجود ندارد و کاربران مختلف می توانند با ایجاد حساب کاربری و وارد کردن اطلاعات نسخه عینک خود از سیستم مطابق وضعیت بینایی خود استفاده کنند.

 صفحه نمایشی که خود را با وضعیت بینایی منطبق می کند

هولوگرام و تاثیر آن بر قیمت محصولات

هولوگرام‌ها، روی قیمت محصولات تاثیری ندارد و تنها دلیلی بر هویت اصل بودن آن است. موسسه رسانه‌های تصویری به جز هولوگرام، روی قفل‌های نرم‌افزاری بررسی انجام داده است که هنوز عملی نشده است.شایان ذکر است که موسسه، جهت فرهنگ‌سازی و آموزش استفاده از این برچسب‌ها از طریق اطلاعیه، پوستر و تبلیغات گام برداشته است و در حال حاضر کلیه موسسات و شرکت‌های ویدیو رسانه در سراسر کشور از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ملزم به استفاده از هولوگرام بر روی محصولات تولیدی خود می‌باشند.

محصولات این شرکت را انواع DVD وCD های تصویری تشکیل می‌دهد. نوع محصول و بازار پر هیاهوی ایران، هولوگرام را جایگزین برچسب های معمولی کرد.رسانه‌های تصویری هولوگرام مورد نیاز خود را از خارج کشور و به طور مستقیم تهیه می‌کند و ویژگی‌های امنیتی در تمامی برچسب‌ها یکسان است (به جز رنگ برچسب‌ها که به دلیل نوع استفاده خود شرکت متفاوت است.)


دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.