کاربرد هولوگرام در پزشکی

مشاهده سه بعدی بدن انسان

از کاربرد هولوگرام در پزشکی این است که دانشمندان اعضای بدن را به شکل هولوگرام در آورده اند. پزشکان،معماران و حتی تکنسین های آسانسور از ابزار مصنوعی برای دوباره بازسازی کارهایشان مدد گرفتند .

مزایا و شگفتی های کاربرد هولوگرام در پزشکی

در سال ۲۰۱۴ مارک گریسوود پروفسور رادیولوژی در جستجوی راهی جدید برای آموزش کالبد شکافی بود .مدیریت آزمایشگاه جسد انسان بسیار گران است و لاشه ها نسبت به فرد زنده محدودیت های کمتری دارد . او در میانه ی تحقیقش به دفتر تست های محرمانه مایکروسافت دعوت شده بود.

او انتظار داشت که با ابزار آموزشی همانند یک هدفون رو به رو شود .در حقیقت تکنسین ها او را با ابزارهای پیشگام تری که هولولنز نامیده می شد رو به رو کردند .هولولنزها اولین کامپیوترهای جامع هستند که به کاربران این امکان را می دهد که هولوگرام های موجود در محیط پیرامونشان را مشاهده کنند .

هنگامی که گریسوود از این ابزار استفاده کرد به کوهستان های سطح مریخ فرستاده شد .یک دانشمند ناسا نیز وی را همراهی می کرد .آن ها با هم به گفتگو پرداختند و حتی ارتباط چشمی داشتند .اما این دانشمند یک هولوگرام بازتابی از شخص دیگر در مریخ بود که از تصاویر بازتابی حاصل شده بود .این تجربه بسیار تاثیر گذار بود و باعث شد وی به این مطلب اقرار کند که من باور دارم دنیا در آینده ی نزدیک تغییر خواهد کرد.

کاربرد هولوگرام در پزشکی

کاربرد نمایشگرهای هولوگرافی

گریسوود و هم دانشگاهی هایش در دانشگاه و کلینیک کلولند به طراحی برنامه هایی برای هولولنزها پرداختند که این مسئله انقلابی عظیم در درس های کالبدشکافی بود.در سال گذشته دستگاه های هولو آناتومی طراحی کردند که تصاویر سه بعدی اعضای بدن و استخوان های بدن انسان را به کلاس آموزشی انتقال می دادند تا دانش آموزان شکل و حرکات را از زوایای متعدد بررسی کنند.

این حقایق مجازی کاربران را متوجه ی یک جهان متفاوت در پیرامونشان کرد .هولولنزها متفاوت هستند .اشیای هولوگرافی و فیزیکی در ارتباط با یکدیگر وجود دارند .این بدان معنی است که دانش آموزان در محیط آموزشی قادرند از طریق نمایشگرهای هولوگرافی با همکلاسی هایشان و سایر اساتید در ارتباط باشند .

هم اکنون هولولنزها جایگزین سایررشته های دیگر از خلبانی تا مدلینگ ها شده اند .تکنسین آسانسورها از این مسئله برای شناسایی مشکلاتشان ،معماران از نمونه های هولوگرافی برای ساختمان سازی به کار می گیرند .اخیرا یک شرکت درمانی از این تکنولوژی در اتاق عمل بهره برد .بنابراین دانشجویان پزشکی که آناتومی بدن را با استفاده از هولوگرام ها آموختند قادر خواهند بود آن را در اتاق های عمل طراحی شده بر اساس هولولنزها عملی سازند .

تاریخچه کاربرد هولوگرام در پزشکی

در سال ۲۰۱۹برنامه هایی برای باز گشایی لابراتورهای کالبد شکافی بر اساس هولولنز ها و به کار گیری دوره های آموزشی بر اساس آن ابزار صورت خواهد گرفت .گریسوود گفت :”در آینده با هیچ مکانی مواجه نخواهیم شد که از این امکانات بهره نبرد”.تصاویر هولوگرافی در صنعت بهداشت و درمان همیشه در حال پیشرفت است تا به امروز که توانسته است تصاویری دقیق تری در حوزه قلب و عروق با کمک ابزار های ۳D به کمک تشخیص پزشکان رفته است.به عنوان یک تکنولوژی در حال ظهور ، هولوگرام در حال پیشرفت های قابل توجهی در صنعت پزشکی می شود.

برچسب هولوگرامی در تجهیزات پزشکی

استفاده از برچسب هولوگرام در پزشکی

در نشست سالانه انجمن آمریکایی از اکوکاردیوگرافی اولین فن آوری هولوگرامی را در کنفرانس بزرگ پزشکی در نیویورک مطرح شد.دکتر سنگوپتا در زمینه تصویر برداری قلبی است که در تجزیه و تحلیل بیماری های قلبی و عروقی در اولین مراحل پیشرفت می باشد.

اجرای طرح نصب هولوگرام روی تجهیزات پزشکی که به منظور نظام مند کردن تولید و عرضه این تجهیزات از دو سال قبل آغاز شده است، هم اکنون با گسترشی چشمگیر، شرکت های وارداتی تجهیزات پزشکی را موظف کرده است تا تجهیزات وارداتی خود را در مبدا هولوگرام دار کنند و لذا از این پس کالاهای پزشکی بدون هولوگرام از گمرکات ترخیص نخواهد شد.

رئیس اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت و درمان در گفت و گو با خبرنگار «ایران» با بیان این که برای نخستین بار تجهیزات دندانپزشکی دارای برچسب هولوگرامی شدند و میزان کاربرد هولوگرام در پزشکی، گفت: هم اکنون تجهیزات پزشکی پرمصرف و آزمایشگاهی هم برچسب های هولوگرامی را دریافت کرده اند و علاوه بر آن شرکت های وارداتی تجهیزات پزشکی هم موظف شده اند تا تجهیزات وارداتی خود را در مبدا هولوگرام دار کنند. سعیدرضا شاهمرادی تاکید کرد: بر این اساس واردکنندگان تجهیزات پزشکی باید در خارج از مبدا، هولوگرام ها را در اختیار شرکتی که تجهیزات خود را به آن سفارش داده اند، قرار دهند تا هیچ کالای بدون برچسبی از گمرکات ترخیص نشود.


دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.