menu
search
حدود یک سال است که مایکروسافت از فناوری جدید خود یعنی هدست هولوگرافی در رویداد ویندوز ۱۰ رونمایی کرد. این هدست واقعیت افزوده اگرچه قرار نیست به این زودی ها روانه ی بازار شود اما حداقل هم اکنون می دانیم که کیت توسعه ای آن در راه است.
مایکروسافت تایید کرد که شما می توانید به زودی کیت توسعه ای را پیش خرید کنید تا بتوانید آن را در سال ۲۰۱۶ دریافت نمایید. اما برای پیش خرید باید قیمتی حدود ۳۰۰۰ دلار کنار بگذارید. اما واقعا هولولنز چیست؟ آیا رقیبی برای HTC Vive و یا Oculus Rift است؟ آیا این فناوری دارای نکات مشترکی با عینک گوگل هست ؟
هولولنز در اصل یک کامپیوتر هولوگرافی درون ساخت در هدست است که به شما اجازه میدهد در درون فضاهایی همچون اتاق و یا دفتر کاری هولوگرام ها را بشنوید، ببینید و با آنها تعامل داشته باشید. مایکروسافت این هدست را بدون نیاز به اتصال به کامپیوتر ساخته است و در درون آن لنزهای با کیفیت و فناوری صدای فضایی به کار رفته است تا بتواند یک تجربه ی هولوگرافی همه جانبه و تعاملی ایجاد کند.
مایکروسافت هنوز هم تاریخ دقیقی برای این موضوع اعلام نکرده است. همانطور که قبلا نیز گفتیم مایکروسافت اعلام کرده است که کیت توسعه ای آن در سال ۲۰۱۶ منتشر خواهد شد و افراد می توانند آن را با قیمت ۳۰۰۰ دلار تهیه کنند . اما هنوز در مورد تاریخ دقیق انتشار هولولنز هیچ صحبتی نشده است.
در زیر درب آن ، مایکروسافت هولولنز را با یک سری از سنسورها به همراه یک CPU و GPU رده بالا مجهز کرده است . اگرچه هنوز باید در مورد جزییات معماری چیپست توضیحاتی داده شود . تنها چیزی که ما می دانیم این است که مایکروسافت یک تراشه ی هولوگرافی و سیلیکون سفارشی ساخت را برای تامین انرژی هدست واقعیت افزوده ی خود به کار برده است.
هولولنز برای ایجاد یک تعامل بصری با هولوگرام ، دارای یک واحد پردازنده ی هولوگرافی (HPU ) است تا بتواند داده های زمان واقعی گرفته شده توسط سنسورهای On-board را به آرامی پردازش کند . مایکروسافت اعلام کرده است که این شرکت با ناسا در حال همکاری نزدیکی است تا بتواند این هدست را روانه ی بازار کند.
مایکروسافت برخی از کاربردهای جالب هولولنز در ویدئو را به نمایش گذاشته است. در این میان، هولولنز شما را قادر می سازد با پروژه های کاری همچون مونتاژ مدل های سه بعدی، انجام بازی و چت ویدئویی با نسخه ی هولوگرامی اسکایپ و حتی چت زنده تعامل داشته باشید. همچنین مایکروسافت ادعا میکند که هولولنز توانایی ایجاد اشیای سه بعدی از مونتاژ تا انتخاب رنگ های مختلف را دارد.
یکی از کاربردهای جالب آن، حداقل برای ناسا، پتانسیل کنترل کاوشگر Curiosity روی مریخ از طریق هولولنز است. در کنفرانس توسعه دهندگان که اوایل سال برگزار شد، ما شاهد کاربردهای دیگر هولولنز نیز بودیم. در این میان دانشجویان رشته ی فیزیولوژی از آن برای بررسی آناتومی بدن انسان استفاده می کردند .
خوب مایکروسافت اینکار را به خوبی انجام داده و اولین نمونه از آن در کنفرانس مطبوعاتی E3 2015 مایکروسافت بیان شد.اولین بازی ماین کرفت برای هولولنز طراحی شد و به شما اجازه میدهد نقشه های ساختمانی را به صورت جدولهای فیزیکی در آورید و تنها با گفتن یک جمله ی ساده ی “جهان را بساز” اینکار را انجام دهید.
سپس با دستان خود، می توانید با آیتم ها و شخصیت ها بازی کنید. در رویداد اخیر ویندوز ۱۰ ، مایکروسافت دموی کاملا جدیدی را نشان داد که به عنوان پروژه ی X-Ray شناخته شده و از فناوری واقعیت افزوده استفاده میکند.
یک فرد ناشناس وارد صحنه شده و به سرعت هولولنز را می پوشد، به یکی از دیوار ها شلیک میکند و درعرض چند دقیقه ترکی بر روی دیوار ایجاد می شود و یک ماشین فضایی بیگانه از آن به بیرون می آید. ربات ها به خوبی جای دیوار و مبلمان شما را می دانند و این بدین معنی است که این بازی برای شما ساخته شده است . شما می توانید با استفاده از دستورات صوتی نوع اسلحه ی خود را تغییر دهید و دشمن های مختلفی نیز وجود دارد که باید با آنها روبرو شوید. برخی امکانات هیجان انگیز نیز در آن وجود دارد.
این موضوع بعید به نظر می رسد که شما بتوانید با هولولنز به بیرون رفته و یا خرید کنید . این موضوع به خاطر کمبودی است که خود مایکروسافت در بخش پرسش و پاسخ های بعد از رویداد ویندوز ۱۰ و در ویدئوی خود به آن اشاره میکند.
مایکروسافت ادعا میکند که بخش منزل و محل کار یکی از با ارزش ترین سناریوهای یک فناوری ابداعانه مانند هولولنز است. با اینحال هولولنز کاملا بی سیم است و این همان چیزی است که مایکروسافت بر روی آن اصرار داد . هیچ سیمی در آن وجود ندارد و اصلا نیازی به اتصال به رایانه نیست.
خبر خوب این است که اپلیکیشن های جهانی ویندوز ۱۰ مانند مجموعه ی آفیس ، Outlook و اپلیکشن های جدید تصویر در هولولنز قابل اجرا خواهد بود. به علاوه، ویندوز ۱۰ شامل API هایی خواهد بود که به توسعه دهندگان اجازه میدهد هولوگرام هایی را ایجاد نمایند. بنابراین پتناسیلی برای افرادی که اپلیکیشن هایی برای سایر دستگاه های واقعیت افزوده مانند عینک گوگل ایجاد کرده بودند، وجود دارد تا بتوانند تجربه ی هولوگرافی برای هدست مایکروسافت نیز ایجاد نمایند.مایکروسافت همچنین پلتفرم هولوگرافی ویندوز را نشان داده است.
بنابراین به جای استفاده از منوها شما می توانید اپلیکیشن های جهانی ویندوز را هر زمانی که خواستید ایجاد کنید. با استفاده از منوی استارت هولوگرافی می توانید اپلیکیشن جهانی جدیدی ایجاد کنید . اگر اپلیکیشنی را با هولولنز استفاده می کنید ،می تواند جمله ی “مرا دنبال کن” را بگویید. در این حالت هر جایی که شما بروید محتوا نیز شما را دنبال خواهد کرد. همچنین می توانید اندازه ی هر کدام از پنجره ها را تغییر دهید تا فضای مورد نظر شما را پر کند .
هنوز صحبتی در مورد قیمت این هدست نشده است اما مایکروسافت در یکی از پست های خود اعلام کرده است که قیمت این هدست به دو صورت تجاری و مشتری خواهد بود تا همه ی افراد بتوانند از آن استفاده کنند . همانند تمامی فناوریهای نسل اول ، به خصوص فناوری های نوآورانه و ابداعی، قیمت آن زیاد هم ارزان نخواهد بود. کیت توسعه ای هزینه ای برابر ۳۰۰۰ دلار دارد.