تفاوت هولوگرام و هولوگرافی چیست؟

تفاوت هولوگرام و هولوگرافی

تفاوت هولوگرام و هولوگرافی در این است که هولوگرام کلمه ای با ریشه یونانی است که از holo به معنی کامل و گرام به معنای پیام تشکیل شده است. فرآیند ساخت هولوگرام را هولوگرافی می گویند. هنگامی که یک هولوگرام ساخته می شود، نور لیزر تصویری از جسم مورد نظر را روی یک فیلم یا یک صفحه عکاسی می گیرد. اساسا دو نوع هولوگرام وجود دارد.

از دیگر تفاوت هولوگرام و هولوگرافی این است که نوع دیگری از هولوگرام به نام astrogram نیز می تواند ایجاد شود که تصاویر متحرک ایجاد می کند. مدت زمان این تصاویر معمولا بین 3 تا 20 ثانیه است.
هولوگرام انعکاسی که وقتی نور از جلو به آن می تابد دیده می شود. در حالی که هولوگرام انتقال را می توان با تابش نور از پشت به آن مشاهده کرد. هولوگرام پروجکشن با پشتیبانی از یک هولوگرام انتقالی با مواد آینه مانند ایجاد می شود که وقتی نور از جلو به آن می تابد دیده می شود.

تعریف هولوگرافی

برای اکثر مردم، کلمه هولوگرافی به معنای توانایی نمایش تصویری مانند تصویر R2-D2 است. به عبارت دیگر، کلمه هولوگرافی بلافاصله کلمه تصاویر سه بعدی را به ذهن متبادر می کند. اما منظور از صفحه هولوگرافیک چیست؟ تصویر پایین یک نمونه واقعی از یک نمایشگر سه بعدی است که در آن یک ویدئو پروژکتور نور را روی یک شیشه با روکش مخصوص می فرستد. اگر کلمه هولوگرافی را اینگونه تعریف کنیم، اکنون این فناوری را داریم. تعریف قبلی هولوگرافی که در جملات اول ذکر شد بسیار دقیق تر است.

نمایشگرهای هولوگرافیک

تفاوت هولوگرام و عکس

اگرچه هولوگرام یک نمایش بصری از یک جسم فیزیکی است، اما کاملاً با یک عکس متفاوت است. به عنوان مثال، هنگامی که از یک شی عکس گرفته می شود، هر قسمت از عکس دارای تصویری از قسمت مربوط به شی اصلی است که از نقطه نظر مربوط به موقعیت پخش در هولوگرام مشاهده می شود.

بنابراین، اگر ورق شفاف حاوی هولوگرام انتقال شکسته شود، هر قطعه همچنان می‌تواند کل تصویر را به نمایش بگذارد، اگرچه از منظری دیگر، با استفاده از قطعه نزدیک بالای صفحه هولوگرافی، نمایی از بالا خواهیم داشت. . از طرف دیگر، اگر از قسمت‌های پایین صفحه هولوگرام استفاده کنیم، به نظر می‌رسد که به شیء بالا نگاه می‌کنیم (شیء در بالا قرار گرفته است).

بیشتر بدانید: برچسب ضد سرقت

آیا هولوگرام یک تصویر سه بعدی است؟

تفاوت هولوگرام و هولوگرافی در این است که هولوگرام سطح صاف در نور مناسب مانند یک تصویر سه بعدی به نظر می رسد. یک هولوگرام همچنین می تواند یک تصویر سه بعدی را در هوا پردازش کند، یک تصویر واقعی که می توان از آن عکس گرفت، هرچند لمس نشد.

فناوری نمایشگرهای هولوگرافیک و تجسم سه بعدی اشیا بیش از نیم قرن است که وجود داشته و مورد مطالعه قرار گرفته است. جامعه دانشمندان و طرفداران داستان های علمی تخیلی به خوبی می دانند که بهترین راه برای ایجاد تصاویر سه بعدی استفاده از نمایشگرهای هولوگرافیک است.

یکی دیگر از ویژگی های جالب هولوگرام ها و تفاوت هولوگرام و هولوگرافی این است که خواص نوری اجسامی مانند عدسی ها را حفظ می کنند. به عنوان مثال، هولوگرام را در نظر بگیرید که با قرار دادن یک ذره بین در مقابل یک پروانه به دست می آید. هنگام مشاهده یک تصویر هولوگرافیک از این اجسام، ناظر متوجه خواهد شد که بخشی از پروانه که از طریق ذره بین دیده می شود، بزرگ شده است.

استریوهای سه بعدی معمولی مبتنی بر استفاده از عینک هستند که معمولاً تجربیات سه بعدی بسیار ضعیفی ایجاد می کنند زیرا این تصاویر تنها یک توهم سه بعدی از تصاویر دو بعدی هستند که در هر دو چشم حرکت می کنند. این موضوع برای مغز انسان قابل باور نیست و همین امر باعث بروز مشکلات زیادی مانند سرگیجه و حالت تهوع در فرد می شود.

صفحه نمایش های سه بعدی واقعی باید بتوانند اشیاء را در فضای واقعی نمایش دهند و به او اجازه دهند مانند زندگی واقعی اشیاء را از زوایای مختلف ببیند. این باعث ایجاد یک تجربه راحت تر و طبیعی تر می شود که هیچ یک از مشکلات ذکر شده را ندارد. تنها رویکردهای هولوگرافیک می توانند به چنین تجربیاتی دست یابند.

تفاوت هولوگرام و هولوگرافی

چالش های فنی صفحه های هولوگرافیک

اگرچه جامعه تحقیقاتی در سال‌های اخیر پیشرفت زیادی کرده است، چشم‌انداز یک نمایشگر هولوگرافیک واقعی هنوز نامشخص است. چالش مهندسی ساخت یک صفحه نمایش سه بعدی واقعی بر اساس فناوری های هولوگرافی است که عملی و از نظر تجاری امکان پذیر باشد. زیرا پراش نور به خواصی مشابه طول موج نور نیاز دارد. این امر نیز از نظر ساخت، محاسبات و پهنای باند چالش های فنی مختلفی را ایجاد می کند.

اولین نسل از نمایشگرهای هولوگرافی این شرکت در سال 2010 ساخته شد و تا 9 وکسل داشت و می توانست اطلاعات عددی ساده، آیکون ها، نمادها و … را نمایش دهد که از این فناوری می توان برای ساخت نمایشگرهای سه بعدی سگمنتال استفاده کرد. این رویکرد بسیار مقیاس پذیر است و می توان از آن برای تحقق همه محصولات جالب مانند ساعت های شناور استفاده کرد.

نسل دوم صفحه نمایش های هولوگرافی در سال 2013 معرفی و رونمایی شد. این صفحه نمایش به سبک HUD است که دارای میلیون ها وکسل و تصویر است که در هوا شناور است و می تواند در زمان واقعی تغییر کند. تعامل توسط یک حسگر حرکتی Kinect اضافه شده است و به افراد اجازه می دهد آیکون ها را در فضا لمس کنند. تصاویر این صفحه نمایش ها حتی در نور اتاق نیز روشن و قابل مشاهده هستند. این رویکرد بسیار مقیاس پذیر است.

این شرکت توانسته است سه نسل مختلف از نمایشگرهای هولوگرافیک ایجاد کند. در هر نسل ، صفحه نمایش ها بزرگتر، بهتر و سریعتر شدند. فناوری های مختلفی منتشر و ثبت اختراع شده اند و جوایز زیادی کسب کرده اند
نسل سوم نمایشگرهای هولوگرافیک در حال حاضر در مرحله تحقیقاتی است .

کلام آخر

اگر چه اکنون در عصر تکنولوژی زندگی می کنیم اما باید هم پا با تکنولوژی حرکت کنیم و به شایعات درباره تکنولوژی توجه نکنیم و با داشتن اطلاعات به روز خودمان را در این کورس حفظ کنیم در این مقاله سعی شد شما را با جلوه ای از این عصر تکنولوژی و تفاوت هولوگرام و هولوگرافی آشنا کنیم .


دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.