menu
search
آنچه در مقاله “مقایسه نمایشگر هولوگرام و هولوگرافیک” می خوانید :
نمایشگر هولوگرام ، یک جذابیت عمده آن نوع هولوگرام بود این بود که ویدئو را به صورت معلق در هوا نمایش میداد، نمایش تصویر روی هوا کاری ناممکن به نظر میرسد، اما شرکتی پیدا شده است که نمایشگرهایی ویژهای به نام Leia Display System درست کرده است. بخش اصلی دستگاه قسمتی است که هوا را به صورت مه به صورت تیغهای میپراکند.
در حال حاضر این شرکت یک مدل با صفحه نمایش ۶۵ در ۶۵ سانتیمتر و یک مدل ۳ در ۲٫۵ متر درست کرده است.
البته ژاپنی ها هم بیکار نبوده اند و نسلی پیشرفته تر را ساخته اند. Aerial 3D که از لیزر برای تحریک نیتروژن و اکسیژن موجود در هوا استفاده میکند، تصاویر سه بعدی طبیعی را بدون نیاز به نمایشگر در وسط هوا نمایش میدهد. Burton،کمپانی ژاپنی تولید کننده این محصول ادعا میکند Aerial 3D اولین تکنولوژی ۳D میباشد که اجسام سه بعدی را بدون نیاز به هیچ نمایشگری در فضا نمایش میدهد، این سیستم برای تولید اجسام سه بعدی از پرتوهای نور که با تابش از زیر پلاسمای اتم های اکسیژن و نیتروژن را تحریک میکند، استفاده می نماید.
در حال حاضر میتوان در ۱۰ الی ۱۵ فریم در ثانیه، ۵۰,۰۰۰ نقطه از نور ر درهر ثانیه ایجاد کرد،Burton در حال توسعه این محصول برای ایجاد تصاویر در ۲۴ الی ۳۰ فریم در ثانیه میباشد. نتیجه نهایی کار Aerial 3D تولید اجسام و تصاویر سه بعدی در نمایی نزدیک به ۳۶۰ درجه میباشد.
دو ویژگی جالب نمایشگر هولوگرام ، یکی وضوح قابل توجه تصاویر است و دیگری امکان تعامل با این تصاویر. به این صورت که افراد میتوانند از خلال تصویر گذر کنند، آن را لمس کنند و این تداخلشان با تصاویر، باعث ایجاد فرایندهای تعاملی هم بشود.در حال حاضر این شرکت یک مدل با صفحه نمایش ۶۵ در ۶۵ سانتیمتر و یک مدل ۳ در ۲٫۵ متر درست کرده است.البته ژاپنی ها هم بیکار نبوده اند و نسلی پیشرفته تر را ساخته اند. Aerial 3D که از لیزر برای تحریک نیتروژن و اکسیژن موجود در هوا استفاده میکند، تصاویر سه بعدی طبیعی را بدون نیاز به نمایشگر در وسط هوا نمایش میدهد.
Burton، کمپانی ژاپنی تولید کننده این محصول ادعا میکند Aerial 3D اولین تکنولوژی ۳D میباشد که اجسام سه بعدی را بدون نیاز به هیچ نمایشگری در فضا نمایش میدهد، این سیستم برای تولید اجسام سه بعدی از پرتوهای نور که با تابش از زیر پلاسمای اتم های اکسیژن و نیتروژن را تحریک میکند، استفاده می نماید. در حال حاضر میتوان در ۱۰ الی ۱۵ فریم در ثانیه، ۵۰,۰۰۰ نقطه از نور ر درهر ثانیه ایجاد کرد،Burton در حال توسعه این محصول برای ایجاد تصاویر در ۲۴ الی ۳۰ فریم در ثانیه میباشد. نتیجه نهایی کار Aerial 3D تولید اجسام و تصاویر سه بعدی در نمایی نزدیک به ۳۶۰ درجه میباشد.
به گفته ی محققان، نمایشگر هولوگرافیک بزرگ و قابل تهیه ممکن است به زودی امکانپذیر باشد که این میتواند توسعه ی عینک های سه بعدی رایگان تلویزیون ها سریعتر کند. او اضافه کرد، راز توسعه ی چنین نمایشگرهای ویدئوی هولوگرافیک میتواند استفاده از امواج صوتی برای کنترل روشی باشد که یک کریستال به میزان کمی خم شود.
هولوگرامها یک نوع خاص از عکس دوبعدی هستند که وقتی روشن میشوند، توهم یک تصویر سه بعدی را ایجاد میکنند. پیکسل هایی که هر هولوگرام را میسازند، نور تابیده شده به خود را به شکلی بسیار خاص پخش میکنند و باعث میشوند که این امواج نوری با یکدیگر در تعامل باشند تا یک تصویر دارای عمق را تولید کنند.
یک راه بالقوه برای ایجاد یک ویدئوی هولوگرافیک متحرک به جای یک هولوگرام ایستا ممکن است نمایشگرها را با پیکسل هایی که میتوانند نور را خم میکنند را تغییر دهد، درگیر و همراه کند ولی این پیکسل ها باید حتماً اندازه ای نزدیک به اندازه ی امواج نوری که آنها را خم میکنند داشته باشند و در حال حاضر راه آسان یا ارزانی برای ساخت چنین پیکسل هایی وجود ندارد.
تکنیک دیگر از امواج صوتی مهندسی شده و دقیق شده برای فشردن و کش دادن یک ماده ی شفاف استفاده میکند و درجه ای که نور را خم میکند و یا نمای انکسار(index of refraction)آن را تغییر میدهد. این استراتژی که مدل سازی صوتی نوری(acousto-optic modulation)نام دارد میتواند یک نمایش گری ایجاد کند که روش پراکنده شدن نور را در طول زمان تغییر میدهد و به طور بالقوه ویدئوهای هولوگرافیک تولید کند
ولی، یک نمونه ی اولیه(prototype)که از این روش استفاده میکند به کریستال های یک ماده ی شفاف گران قیمت به نام tellurium dioxide اتکا کرد و نتوانست تصاویری با رزولوشن مناسب برای تلویزیون ها تولید کند. “نمونه ی اولیه از بعضی از بزرگترین کریستال های تلاریوم دی اکسید استفاده کرد که این قطعه ۲۵۰۰۰ دلار قیمت داشت”(Daniel Smalley،دستیار نویسنده و مهندس برق و هنرهای رسانه ای و محقق در Brigham Young University in Provo, Utah) حالا دانشمندان در حال توسعه ی نمایشگرهای هولوگرافیک با استفاده از کریستالهای شایع تر و بسیار ارزانتر هستند که میتوانند ویدئوهایی با رزولوشن بالا تولید کنند.
پایه و اساس نمایشگرهای هولوگرافیک ، کریستال lithium niobate است،ماده ای که اغلب در گوشی های تلفن همراه و شبکه های ارتباط از راه دور استفاده میشود. در زیر سطح هر کریستال، محققان یک کانال میکروسکوپیک یا راهنمای موج تعبیه میکنند که به عنوان یک تونل برای نور عمل میکند. یک الکترود فلزی هم روی هر راهنمای موج گذاشته میشود.
“ما میتوانیم از تکنیک های ساخت پایه ای که از صنعت نیمه رسانا قرض گرفته ایم برای ساخت این گونه دستگاه ها استفاده کنیم. این کار هزینه ها را چندین برابر کاهش میدهد. به صورت امیدوارانه، این به این معنی است که ما میتوانیم برای اولین بار نمایشگرهای هولوگرافیک بزرگ بسازیم. کریستال ها پیزوالکتریک هستند، به این معنی که وقتی یک جریان الکتریکی به آنها اعمال شود،آنها امواج صوتی تولید میکنند که مانند امواج آب در سطح خود حرکت میکنند. این امواج صوتی میتوانند شکل کریستال ها را تغییر دهند و در نتیجه میتوانند نمای انکسار آنها را تغییر دهند و نتیجتاً هر موج نور در داخل آنها میتواند حرکت کند.
یک نمایشگر هولوگرافیک میتواند بسیاری از این راهنماهای امواج را در کنار یکدیگر دسته بندی کند. هر راهنمای موج فقط چند میکرون عرض دارد و فقط میتوانند چند میکرون از فضا را پر کنند برای مقایسه، میانگین عرض موی انسان ۱۰۰ میکرون است.
محققان پیشنهاد میکنند که آنها میتوانند یک دستگاهی تولید کنند که ۵۰ میلیارد پیکسل در ثانیه را نمایش دهد.این دستگاه میتواند تصاویرسه بعدی با همان رزولوشن و نرخ فریم که تلویزیون های استاندارد تولید میکنند،ایجاد کنند. حالاچالش توسعه ی یک کامپیوتر به اندازه ی کافی قدرتمند است که بتواند همه ی دیتاهای مورد نیاز برای تولید این ویدئوهای هولوگرافیک را فراهم کند.
برای تولید یک تصویر هولوگرافیک ،لیزرهای سه رنگ(قرمز،سبز و آبی )به درون هر راهنمای موج تابانده میشود. فرکانس های امواج صوتی گذرنده از هر کریستال تعیین میکند که کدام رنگها عبور کنند و کدام رنگها فیلتر شده اند. امواج نوری که از راهنمای موج بیرون می آیند بعداً با یکدیگر تعامل میکنند تا یک تصویر هولوگرافیک تولید کنند.
مقاله زیر را حتما بخوانید:
نمایش هولوگرام از طریق موبایل