menu
search
کدهای یک بعدی و دو بعدی ساده ترین سیستم ذخیره سازی و ارائه ی اطلاعات به صورت دیجیتال هستند که توسط ماشین ها و اسکنر های اپتیکی، قابل خواندن هستند. استفاده از این نوع هولوگرام بسیار آسان و مقرون به صرفه هستند و به علت کوچکی و سرعت بالای تولید و قرائت، تنوع کاربردی بالایی دارد.
کدهای یک بعدی و دو بعدی همان بارکد ها (کد های میله ای) هستند که اطلاعات را با تغییر در ضخامت و فاصله آن ها، به صورت موازی ثبت می کند. این نوع کد ها دارای ظرفیت ذخیره سازی بسیار پایینی هستند و در حد یک سریال یا نام می تواند ارائه کند. بارکد ها به شکل یکسان برای یک گروه خاص مشابه هم استفاده می شود.
میزان ذخیره سازی آن تا ۱۰۰ بایت است و برای هر بار قرائت توسط اسکنر یا قرائت گر باید در خط مستقیم نسبت به کد و در فاصله کم صورت می گیرد و در هر بار اسکن فقط یک کد خوانده می شود که از این لحاظ سرعت کنترل را کاهش می دهد. بارزترین مثال بارکد ها، کد های UPC و EAN-13 هستند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
کد های یک بعدی همان بارکد ها (کد های میله ای) هستند که اطلاعات را با تغییر در ضخامت و فاصله آن ها ، به صورت موازی ثبت می کند. این نوع کد ها دارای ظرفیت ذخیره سازی بسیار پایینی هستند و در حد یک سریال یا نام می تواند ارائه کند.
بارکد ها به شکل یکسان برای یک گروه خاص مشابه هم استفاده می شود. میزان ذخیره سازی آن تا ۱۰۰ بایت است و برای هر بار قرائت توسط اسکنر یا قرائت گر باید در خط مستقیم نسبت به کد و در فاصله کن صورت می گیرد و در هر بار اسکن فقط یک کد خوانده می شود که از این لحاظ سرعت کنترل را کاهش می دهد.
بارز ترین مثال بارکد ها، کد های UPC و EAN-13 هستند.
نسل جدید کد ها هستند که نقاط ضعف بارکد ها را پوشش می دهند که مهم ترین آن افزایش ظرفیت ذخیره سازی اطلاعاتی آن است. این نوع کد ها فضای کم تری به نسبت بارکد اشغال می کند و در صورتی که بخشی از آن مخدوش شود، اسکنر یا قرائت گر می تواند اطلاعات را بازیابی کند. به همین دلیل نسبت به بارکد ها، راحت تراسکن و خوانده می شود. (حتی در زوایای کور نسبت به قرائت گر و یا اسکنر.) از دیگر مزایای آن در دسترس بودن اپلیکیشن اسکن آن ها برای تلفن های همراه هوشمند می باشد.
کدهای دوبعدی انواع مختلفی دارند که برخی از آن ها با کد های یک بعدی تلفیق شده اند و کارایی خاص خود را دارند. هر کدام را می توان به صورت رایگان در سایت های مختلف به صورت Online قابل تولید است.
UPC )Universal Product Code):این کد شامل ۱۲ رقم است که ۶ رقم اول آن شماره سیستم و تولید کننده است و ۵ رقم بعدی آن شناسایی منحصر به فرد آن گروه خاص می باشد و کارکتر آخر (دوازدهم) آن رقم تایید (Check Digit) آن است.
EAN-13 )European Article Number):کد مخصوص اتحادیه اروپا که دارای ۱۳ رقم می باشد. این کد نیز دارای ۱۲ رقم اطلاعات کشور، تولید کننده و محصول است و یک رقم تایید در انتها می باشد.
چاپ اطلاعات متغیر روی هولوگرام از روش های ایجاد امنیت در بخش تکمیلی تولید هولوگرام است که به روش های مختلف قابل تولید هستند.اطلاعات چاپ شونده روی هولوگرام ها قابلیت ذخیره سازی و رهگیری دارند که شامل انواع بارکدها، کد های دو بعدی و شماره سریال های عددی یا حروفی و … هستند.
از کد یک بعدی و دو بعدی که بگذریم به بخش های متفاوتی از هولوگرام ها و ویژگی امنیتی آن ها می پردازیم. شاید لازم باشد یک جمع بندی کلی داشته باشیم که چرا می توان به هولوگرام به عنوان یک آیتم امنیتی مناسب اعتماد کرد. به طور خلاصه و لیست وار به خصوصیات برجسته هولوگرام های امنیتی می پردازیم: