معرفی كارت های هوشمند

کارت های هوشمند

امروزه كارت های هوشمند کاربرد بسیاری در زندگی روزمره دارند و تولید کنندگان در صدد بهبود و پیش رفت هرچه بیشتر تکنولوژی این کارت ها هستند. به طور کلی كارت های هوشمند از پلی کربنات (PC) و یا پلی وینیل کلراید (PVC) و IC )Integrated Circuit) تشکیل شده اند و می توانند اطلاعات مورد نظر را با در نظر گرفتن مسائل امنیتی ذخیره سازی و سپس پردازش کنند.

در مواقع لزوم با دریافت دستور مورد نظر، پاسخ و عملکرد مورد نظر را اجرا می کنند. از مهم ترین ویژگی های آن این است که احتیاج به باتری ندارد و انرژی و قدرت لازم خود را در هنگام ارتباط گیری با پایانه و یا قرائت‌گر، می گیرد. این ارتباط می تواند به صورت تماسی و یا غیر تماسی (با استفاده از امواج رادیویی و با محدوده های متفاوت) ایجاد شود.

كارت های هوشمند

کاربرد های كارت های هوشمند

كارت های هوشمند می تواند رویکردهای متفاوتی داشته باشد و در احراز هویت، شخصی سازی، حراست از اطلاعات امنیتی در کارت های بانکی و شناسایی، پرداخت های الکترونیکی، کارت های اعتباری، حفظ اطلاعات و سابقه پزشکی و … استفاده شود. در واقع هر جا که به ذخیره سازی اطلاعات به صورت ایمن و دسترسی اسان احتیاج است از كارت های هوشمند استفاده می شود. چگونگی عملکرد و سیستم و المان ها و ویژگی های آن ها به سیستم عامل، پلت فرم اجرایی و حافظه های آن دارد.

سیستم عامل كارت های هوشمند (Smart Card Operation System-SCOS) وظیفه اجرایی خدمات مرسوم و معمولی مثل مدیریت فایل ها، داده ها، نحوه ارتباط و دستور اجرای آن ها را انجام می دهد و طبق استاندارد  ISO/IEC 7816 رفتار می کند و از دستور های پروتکل های ارتباطی  پیروی می کند.

بیشتر بدانید: شماره هولوگرام

مدتی است که با رایج شدن كارت های هوشمند واژه پلتفرم باز (Open PlatForm) برای سیستم عامل کارت های هوشمند رایج و عمومی شده است. مفهوم این واژه این است که برای اجرای Applicationها، هیچ‌گونه وابستگی به سخت افزار (Harware independance) و تولید کننده آن نداشته باشد. و به صورت مستقل در همه جا و بدون محدودیت اجرا شود. دو پلت فرم معروف و امن در این زمینه وجود دارد که می توانند چند اپلیکیشن و عملکرد را به صورت هم زمان ذخیره سازی و اجرا کنند. یکی از آن ها MULTOS و دیگری JAVA CARD است.

معرفی کارت هوشمند مولتاس

علاوه بر سیستم جاوا کارت برای كارتهای هوشمند ، پلتفرم باز مولتاس ، سیستم عامل كارت های هوشمند  که توسط کنسرسیوم مولتاس کنترل می شود و مدیریت کارت و سیستم شخصی سازی آن را برعهده دارد، نیز وجود دارد. هدف مولتاس فراهم ساختن استانداردی ایمن برای سیستم عامل كارت های هوشمند (SCOS-Smart Card Operation System) است که روی هر چیپ سیلیکونی و با هر اپلیکیشن کارت هوشمند (پرداخت، بلیط، شناسایی) اجرا می شود.

بنابراین اپلیکیشن های متفاوتی می توانند روی کارت هوشمند اجرا شوند که هم از یک دیگر مستقل هستند و هم در امنیت مورد نظر اجرا می شوند. که در این راستا می تواند ترکیبی از برنامه های مختلف از سازندگان متفاوت به صورت تماما مستقل را در محیطی امن فراهم سازد.

معرفی کارت هوشمند مولتاس

تفاوت مولتاس با سایر سیستم عامل ها

تفاوت مولتاس هنگامی که  با سایر سیستم عامل ها مقایسه می شود این است که به طور خاص برای اپلیکیشن های امنیتی طراحی شده است و محیطی قابل اعتماد و امن (Secure Trusted Enviroment Provisioning- STEP) را تامین می کند. STEP درای مکانیزم patented (ثبت اختراع شده) است. و تولید و صدور کارت و به روز رسانی اپلیکیشن كارت های هوشمند باید تحت کنترل Multos KMA (MULTOS Key Management Autority) باشد. KMA برای تولیدکنندگان کارت هوشمند ، داده های مورد نظر را رمزنگاری می کند و گواهی اجازه ی تولید برای مدیریت اپلیکیشن ها را برای درخواست کنندگان را صادر می کند.

 

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.